Att vara 5 1/2 år ?

publicerat i Allmänt;

Hur blev det så här? Är det något alla 5-6 åringar går igenom?

Jag känner inte ens igen min älskade lilla skrutt.. Han gapar & skriker, sparkas, boxas och rivs… Hans tålamod är kort, och han verkar så arg…. Det spelar ingen roll vad jag gör eller hur mycket jag än anstränger mig…   Allt är ändå fel. Jobbigt  ! Både för honom och mig …. Livet är för kort för att ägna timmarna till bråk och tjafs.

Det går över,  väl ?

 

 

 

 

Stockholm

publicerat i Allmänt;
Nu är vi hemma igen efter ett jättemysigt dygn i Stockholm.
Vi har sprungit i affärer, tagit vätskepauser på små mysiga barer, ätit en gudomligt god middag, hängt i hotellbaren, promenerat en del trots kylan, tagit sovmorgon & sedan ätit smarrig frukost.




Härligt och välbehövligt att få vara bara vi två. Kommer definitivt att göras om!



Turist- javisst!





Lite av det som inhandlades ;




C köpte jacka, keps & tröja och
E köpte leggings, brallor, top, sjal, hoodtröja & linne
.


Kidsen har varit hos familjen Malm medan vi var borta. Det har gått hur bra som helst ! De har röjt i pulkabacken, lagat pannkakor och kollat på melodifestivalen. Agnes har också konstaterat att Felix ser ut som en flicka när han sover :)




Alex & Agnes i backen

Ledig torsdag!

publicerat i Allmänt;

Idag är jag hemma med kidsen så pappan kan jobba. En dag varje månad är det så att vi inte kan få till det på annat vis än att jag tar ut en föräldradag. Men det gör inget, lite extra ledighet skadar inte :).  Vi har mest tagit det lugnt. Hade lite planer på att fixa nya gardiner till barnens rum, men så långt har jag visst inte kommit än…

Vi har varit ute och lekt istället. Byggt snökojor, åkt stjärtlapp och röjt omkring i snön. Tog sedan en prommis till affären för att fylla på kylen lite. Nu är det Alfons-film som gäller i vardagsrummet.

 

I övrigt har veckan varit lika lugn som idag… Jag och pappan fick ett väldigt fint Alla Hjärtans Dag kort av sonen :

 

Framsidan är bilden med hjärtat, och på baksidan är texten <3

 

Helgen kommer  att spenderas i huvudstaden. Peppar, peppar- nu måste alla hålla sig friska så det verkligen blir av! Agnes har redan bestämt alla böcker som hon och faster ska läsa medans mamman & pappan är borta :). Och Adrian planerar för fullt vad han ska leka med kusinerna. Jag ser fram emot shopping, gott att äta & dricka och en natt på hotell med förhoppningsvis underbar frukostbuffe!

 

Nu är det antagligen dags att börja med middagen…. Tjing,tjing!

Alfons Åberg

publicerat i Allmänt;




Jag & barnen har varit på teaterföreställning i konserthuset idag, " Alfons Åberg känner alla".
Mysigt, roligt & mycket uppskattat!

Efter föreställningen fick vi dessutom komma ner på scenen och träffa Alfons & Pappa Åberg. Det var nog höjdpunkten :)

Heeelg!!!!

publicerat i Allmänt;

Den här veckan har varit så konstigt lång...Kanske beror det på att jag inte är riktigt kry...Inte barnen heller. Vi har jobbat och varit på dagis, men är liksom lite småförkylda å hängiga. Jag har dessutom åkt på u-vägsinflammation, vilket inte alls är trevligt!
Men något som är trevligt är ju att det äntligen nu är helg!!!!
Min "långa" helg dessutom :)

Idag & inatt var det verkligen snöstorm här. Fick kliva upp extra tidigt för att gå ut och skotta fram bilen. Det hade kommit massor med snö inatt, och nu är det ännu mer! Jag gillar det inte, men barnen är glada :)







Nu är det dags för freeeedagsmys med kidsen!